Dit zijn volgens Pinterest de populairste trends voor 2018

Tegen welke trends zeggen we nee en wat gaat mee?

2018 komt eraan. Net als ieder jaar worden er rond de jaarwisseling van die fijne jaarlijstjes gepresenteerd; wat waren de belangrijke figuren van 2017? Wat was ons favoriete woord? Wat het irritantste? Wat kunnen we in 2018 allemaal verwachten en ga zo maar door.

Welnu, wij zijn ook niet vies van een lijstje. Vooral niet als het om mode gaat. En al helemaal niet als we het ook nog eens kunnen onderbouwen met cijfers. Pinterest publiceerde hun jaarlijkse Pinterest 100. Op basis van de nieuwste en populairste pins maken zij een voorspelling van de trends in 2018. En dat is reuze handig.

Wat wij deden? We kozen uit die Pinteresttrends tien modetrends en zetten daar het 2017-equivalent naast. Zo kun je je alvast voorbereiden op de garderobewissel.

Gaan we.

Advertisement - Continue Reading Below

Wissel: boiler suit voor lagen

Er werd in 2017 102 procent meer gezocht op 'long layers'. Een indicatie dat de jurk-over-jeanstrend nog wel even doorzet. 

Advertisement - Continue Reading Below

Wissel: sokken voor kousjes

Een stijging van 72 procent voor de sheer sock. Einde wittesokkentijdperk.

Advertisement - Continue Reading Below

Wissel: gescheurde jeans voor een klassieke denim

Er werd in 2017 115 procent meer gezocht op '100 procent cotton denim'. Hè hè, terug naar de basis. We waren die gescheurde jeans toch al een beetje beu. Advertisement - Continue Reading Below

Wissel: slogans voor logo's

Een toename van 203 procent voor het logo-T-shirt. Esther Coppoolse was toch al geen groot fan van het slogan-T-shirt. 

Logo's dus. 

Advertisement - Continue Reading Below

Wissel: corset voor cut-outs

We blijven nog wel even focussen op het middel, maar nu op een andere manier. Doei korset; het moet bloot aan de zijkanten van onze taille. We weten niet zo goed wat we hiervan moeten vinden, maar Pinterest voorspelt het. Er werd voor 147 procent meer gezocht op 'side cut outs'.  

Advertisement - Continue Reading Below

Wissel: geruite rok voor wijdepijpenbroek

Oké, misschien hoef je de geruite rok nog niet in te wisselen. Het staat namelijk overal wel goed bij. Als het dan toch moet, dan voor de wijdepijpenbroek, ook een vrouwvriendelijk geval. De 'search' naar wijdepijpenbroek steeg dit jaar met 213 procent. 

Advertisement - Continue Reading Below

Wissel: velvet voor plastic

We dachten het al een beetje, bij deze de bevestiging. Een stijging van 110 procent voor de patentlerenlook. 

Advertisement - Continue Reading Below

Wissel: kapiteinspet voor baret

Op elk potje past een hoofddeksel, maar de kapiteinspet zwaaien we toch echt uit. Ga als alternatief voor de baret. Met een stijging van 269 procent je nieuwe favoriet. 

Advertisement - Continue Reading Below

Wissel: bont voor versiering

Maar beter ook, voor veel van deze rakkers werd echt bont gebruikt. Wissel je schoenen met (nep)bont in voor versierde schoenen. 222 procent groei voor de 'embellished shoe'. 

Advertisement - Continue Reading Below

Wissel: hoops voor statement oorbellen

De allergrootste stijging in 'search' voor de statement oorbellen. Maar liefst 947 procent groei voor deze opleukers. Dat maakt de statementoorbel de grootste trend voor 2018. 

Wisten we al. 

Zo draag je je haar bij statementoorbellen