Je Instagram-feed stroomde er ongetwijfeld van over. Die allemachtigprachtige Cruise collectie-show die Nicolas Ghèsquiere en Louis Vuitton afgelopen zaterdag gaven in Rio de Janeiro, Brazilië. Dit is precies alles wat je erover moet weten:

1. De locatie. Oh, de locatie. Mijlpaaltje hoor. Karl Lagerfeld kan jaloers zijn. Ghèsquiere’s derde Cruise-show voor Louis Vuitton werd gehouden in en bij het Rio de Janeiro Niterói Contemporary Art Museum (ook wel MAC) – de natte droom van architecten. Het gebouw zweeft zo’n beetje boven Guanabara Bay en heeft de vorm van een ufo, met ramen aan alle kanten. De Vuitton-show luidde het 20-jarige bestaan van het museum én de heropening na een renovatie in.

instagramView full post on Instagram

 
2. De front row (eigenlijk zat iedereen op de eerste rij dankzij het giga parcours dat de modellen liepen) was packed met celebrities. Oa Louis Vuitton-gezichten Jaden Smith (nu eens niet in een rokje) en Alicia Vikander en filmicoon Catherine Deneuve waren erbij. Ze zaten op krukjes gemaakt van hout, plastic en metaal - een verwijzing naar de favela's van Rio.

Eyewear, Face, Nose, Vision care, Mouth, Fashion accessory, Style, Bag, Sunglasses, Street fashion,

 
3. Velen van hen kozen voor de volledige Vuitton-experience en hadden al helicoptervluchten en museum- en strandbezoekjes achter de rug.

 
4. Het Braziliaanse Victoria’s Secret-model Alessandra Ambrosio Snapchatte voor Louis Vuitton live vanaf de front row.

 
5. Zendaya droeg een jurk over een jurk.

 
6. Niet geheel onbelangrijk: de collectie. Die was volledig Instagramproof. Die kleuren! Die tassen! Bovendien was het de meest sportieve collectie van Louis Vuitton tot dusver. En tegelijkertijd eentje waarin de meeste blote huid zichtbaar was. Iets meer voor de Zendaya’s van deze tijd dan de Deneuve’s zullen we maar zeggen.

Het MAC, het werk van diens ontwerper de Braziliaan Oscar Niemeyer en Rio zelf waren inspiratiebronnen, maar: ‘I never forget that I’m a foreigner, so I’ve also brought Paris here,’ liet Ghesquiere aan Style.com weten. ‘I think what defines our time is that women want to look sophisticated and they want casual sports clothes—those are the two big obsessions.’

Ook laat het modehuis weten dat de collectie een ode is aan twee grote Braziliaanse kunstenaars Helio Oticica (een pionier van de Neo-Concrete movement) en Aldemir Martins (beroemd om zijn flora en fauna-schilderijen).

Het resulteerde in aerodynamische The fast and the furious-silhouetten, color-blocked racemonsterjurken die tegelijkertijd iets weg hadden van duikpakken, windbreaker parka’s, neopreen schoeisel, basketbalshorts en trackpants.

Leg, Style, Thigh, Knee, Fashion, Waist, Black hair, Trunk, Fashion model, Navel,

 
Maar er waren ook iets subtielere, romantische invullingen van het thema, zoals parachutejurken met ruches.

Hair, Trousers, Crowd, Dress, Youth, Luggage and bags, Street fashion, Handbag, Choreography, Ankle,

 
7. Uiteraard waren er dutchies present, oa Julie Hoomans en Maartje Verhoef.

Clothing, Footwear, Leg, Shoulder, Human leg, Dress, Joint, Flooring, Style, Fashion,

 
8. En er was tassennieuws. Want naast deze toppers...

Style, Fashion, Pattern, Bag, Pocket, Silver, Leather, Strap,

 
... is de beroemde The Twist nu ook verkrijgbaar in tropische regenboogkleuren...

Clothing, Arm, Finger, Shoulder, Bag, Hand, Joint, Human leg, Style, Wrist,

 
... en speelt dankzij Bluetooth de Boombox Bag nu ook echt muziek. Ha!

Jacket, Red, Outerwear, Electronic device, Electronics, Bag, Fashion, Thigh, Leather jacket, Gadget,

9. De finale was een pláátje:

 
10. Er was een afterparty, daar ging het er zo aan toe. Braziiiiiiiiil la, la, la, la, la, la, la, laaaa:

  
11. En iedereen was moe, maar voldaan.


Zo, ben je weer helemaal bijgepraat.


Foto's: WireImage en Instagram