Claes Iversen! De getalenteerde Deense ontwerper, die al jaren in Nederland woont, hield talloze passessies met de zangeres om met een niet te vergeten podiumknaller op de proppen te komen. Wij spraken Claes over zijn spannende nieuwe opdracht en dit is wat je moét weten:

1. Het wordt een jurk!

2. En niet één, maar twee. Claes Iversen maakte zowel een zwarte als een witte couturerobe voor Ilse en voor hem wordt het ook nog een verrassing voor welke ze uiteindelijk kiest. Wij zetten in op de witte versie, aangezien Waylon al in een geheel zwarte outfit van Jan Boelo het podium opduikt.

3. Verwacht geen Toppers-praktijken. Claes Iversen wilde een showstoppende jurk ontwerpen – het is immers het Songfestival – maar ’t moest ook bij het liedje van Waylon en Ilse, excuus; The Common Linnets, passen. Maar als we naar de foto's hieronder kijken, kunnen we nu al een memorabel optreden verwachten. De ontwerper laat dan ook aan ons weten dat-ie hoopt dat 'de prachtige details ook op het televisiescherm goed te zien zullen zijn'.

4. Geheel passend bij het liedje gebruikte Claes country-invloeden. Hij zocht het vooral in de romantische folk-details en bleef ver bij fringe vandaan. Phew.

5. Claes vliegt ook naar zijn geboorteland Denenmarken – als hier niet goed over nagedacht is! – om De Jurk live in actie te zien. Hij had ook een goede vinger in de pap bij de rest van Ilse’s styling, dus wij verwachten dat de blondine uit Almelo douze pointe krijgt op modegebied 6 mei. Wij zitten er klaar voor!

Ear, Hairstyle, Collar, Plaid, Dress, Tartan, Eyelash, Fashion, Pattern, Day dress,
Clothing, Trousers, Denim, Shirt, Textile, Jeans, Photograph, Outerwear, Style, T-shirt,

Over showstoppers gesproken: ook jij kunt groots scoren. Met iets kleins >