Gezien de tijd, het geld en de energie die we in het zorgvuldig samenstellen van onze garderobe stoppen, zou je denken dat onze kledingkast er prachtig bij staat. Toch dealt het gros van de mensen met een puinhoop stof die in de verste verte niet lijkt op iets georganiseerds.

Tijd voor verandering - 5 tips van personal organization-coach Laura Cattano.

1. De 1-2-3-methode

1. Haal al je lege hangers uit de kast.
2. Haal elk kledingstuk uit je kast waar je vanaf wilt en gooi het ook weg.
3. Alle kledingstukken waar je over twijfelt: trek ze aan, en kies of je ze wil houden of weggooien. Vergeet het adagium 'wat je een jaar niet hebt gedragen, gooi je weg'. Belangrijker dan hoe láng je iets niet hebt gedragen, is waaróm je iets niet hebt gedragen.

2. Groepslogica
Nu je wat meer ruimte heb, kun je je kleren gaan groeperen: jasjes bij jasjes, broeken bij broeken, shirts bij shirts. Hang kleren die je alleen naar je werk aan doet op een aparte plek.

3. Blijf kieskeurig
Blijf het hele jaar door kritisch naar je kast kijken. Hangen er dingen tussen die je niet aan hebt gedaan en ook niet meer gaat dragen? Verkoop ze of gooi ze weg. Bedenk wel goed waaróm je ze wegdoet: is het de kleur, de stof, de snit, het merk? Noteer het, want daarmee zorg je ervoor dat je in de toekomst niet nog een keer zo'n zelfde miskoop doet.

4. Zien is geloven
Berg alle dingen die je niet nodig hebt om een outfit mee te maken - sokken, lingerie, slaapkleren, etc - uit het zicht op in lades. Dat zorgt in één klap voor een beter overzicht. Stapel jeans en truien op planken.

5. Hete hangijzers
De hangers horen zo te hangen dat de 'open' kant van het haakje aan de muurkant zit en de bolling van het haakje aan jouw kant. Hang verder dingen die aan de rechterkant hangen naar links toe, en dingen die aan de linkerkant hangen naar rechts toe. Zo, dus:

Textile, Room, Clothes hanger, Fashion, Grey, Dry cleaning, Fashion design, Home accessories,

Hold you horses! Gaat Alexander Wang weg bij Balenciaga? >

Niet Kanye, maar DEZE man zit achter Kim Kardashians garderobe >