Voor het komende herfstseizoen introduceert & Other Stories een nieuwe co-lab collectie gecreëerd door Zana Bayne – een New Yorkse designer van leren tassen en accessoires. Niet het meest voor hand liggende label inderdaad, maar de collectie belooft nu al veel goeds.

SNEAK PEEKVandaag werd het eerste beeld van de collectie vrijgegeven: in één woord WAUW! We wisten al dat de collectie zou bestaan uit ambachtelijk gemaakte lederen stuks, maar bij het zien van deze twee leren korsetten slash harnassen kunnen we niet wachten tot het najaar.

Op een rij 6 dingen die je geheid niet wist over Zana Bayne:

1. Zana Bayne is een label met aan het roer hoofdontwerpster Zana Bayne en co-creative director Todd Pendu. Het creatieve duo maakt vanuit New York sinds 2010 ambachtelijke lederen tassen en accessoires.

2. Zana Bayne werkte eerder samen met grote namen als Marc Jacobs, Comme des Garçons, Prabal Gurung en zelfs op de catwalk van Victoria's Secret zijn creaties van het label voorbij gekomen.

3. Ook de crème de la crème in celeb-ville is fan: oa Beyoncé (remember haar Super Bowl-outfit? Juist: Zana Bayne), Lady Gaga, Zendaya, MØ, Nicki Minaj, Rita Ora, Madonna, Azealia Banks, Zoë Kravitz, Debbie Harry en Soko zijn veelvuldig gespot in items van het label.

4. Signature pieces? Een sexy leren choker – letterlijk in alle soorten en maten – en leren harnassen (denk aan: bustiers en korsetten).

5. Zana Bayne's carrière begon in San Francisco, waar ze nightlife en modeblog Garbage Dress runde. Zowel haar persoonlijke stijl als die van haar collega's en party people die ze tijdens feestjes tegenkwam, nam ze onder de loep. Daaruit ontstond het idee voor het leren harnas dat ze in eerste instantie voor zichzelf ontwierp, maar daarna ging het balletje al snel rollen...

6. Na te zijn afgestudeerd met een BFA in Conceptual Art aan het San Francisco Art Institute verhuisde ze voor korte tijd naar Berlijn, voordat ze zich permanent vestigde in New York City.

De limited edition Zana Bayne co-lab collectie is vanaf herfst 2016 beschikbaar via stories.com en een geselecteerd aantal & Other Stories-winkels.

Shelf, Hand, Furniture, Table, Cap, Collaboration, Baseball cap, Curtain, Bookcase, Shelving,

foto: Zana Bayne en co-creative director Todd Pendu in actie voor & Other Stories

Shoulder, Joint, Mannequin, Clothes hanger, Stool, Fashion design, Boutique,

  Zien: Beyoncé droeg ook in Lemonade Zana Bayne >