Jaren geleden verruilde model Agyness Deyn de catwalk voor filmsets, maar tijdens Parijs Fashion Week was ze even terug in haar oude rol. Het in 2008 verkozen ‘Britse Model Van Het Jaar’ liep sinds jaren weer een show, van Saint Laurent. Wel met een totaal andere look. De androgyne blonde pixie waarmee ze haar carrière begon is veranderd in een donkerblonde coupe met lokken tot over de schouders.

In 2006 werd Agyness ontdekt en niet veel later stond ze op de cover van Vogue Italia. Ze deed grote campagnes voor onder andere Burberry en Armani en liep in elke modeshow. In 2009 stopte ze abrubt met modellenwerk om zich meer op een acteercarrière richten. Geen verkeerde zet. Voor 2016 staan er drie films met Agyness in de planning. Het ex-model zei de modewereld nooit helemaal gedag. Agyness lanceerde samen met haar zusje een eigen kledinglijn, Title A (internationaal te scoren via Net-A-Porter). 

De 32-jarige actrice – die eigenlijk Laura Hollins heet – was maar wat blij met haar catwalkcomeback en bedankte creatief directeur Hedi Slimane via Instagram:  

instagramView full post on Instagram

Agyness Deyn en Giovanni Ribisi gaan scheiden >

Agyness Deyn als stripper >