Alexander McQueen werd levenloos aangetroffen in zijn appartement in Londen. Naar verluidt heeft hij zichzelf opgehangen.

‘Het is een tragisch verlies. We onthouden onszelf van verdere uitspraken uit respect voor de familie McQueen’ laat zijn woordvoerder aan Daily Mail weten. De tragische dood van McQueen komt een week na het overlijden van zijn moeder.

LEGENDE

Lee Alexander McQueen, een van de grootste ontwerpers van deze tijd, werd 17 maart 1969 geboren in de Londense wijk East End. Hij stond bekend om zijn flamboyante, buitenissige en fantasierijke mode. Tijdens zijn carrière won hij tal van prijzen, waaronder vier keer de titel British designer of the Year.

Op zijn zestiende stopte hij met school om bij de prestigieuze kleermaker Anderson & Sheppard te gaan werken, waar o.a prins Charles klant was. Later studeerde hij aan het Central Saint Martins College of Art and Design. In 1994 startte hij zijn eigen label, maar tot 2001 stond hij ook aan het creatieve roer bij Givenchy. Zijn volgende catwalkshow stond gepland op 9 maart.

Alexander McQueen is veertig jaar geworden. Bekijk hier zijn fabelhaftige laatste collectie >

ALEXANDER MCQUEEN RETROSPECTIVE