En niet zomaar een winkel. Wang pakt gelijk groot uit met een heuse flagship store. De enorme boetiek huist aan 103 Grand Street; in de wijk SoHo, hartje New York. Wij kunnen geen betere plek bedenken.


WANGS WIL
De enorme ruimte – van 420 vierkante meter (!) – werd voorheen gebruikt door ontwerper Yohji Yamamoto. Na zijn plotselinge vertrek in januari 2010 wilde Wang de grote boetiek gelijk overnemen.

‘De winkel is zo iconisch voor deze buurt. Ik heb altijd gehouden van deze ruimte. Bovendien heb ik een New Yorks label, dus dit voelde helemaal goed.’ Jubelt de 26-jarige designer aan Women’s Wear Daily.


Victoria Beckham gaat als modeontwerpster ook als een speer >


Gelukje dus dat Wangs broer gelijk belde toen hij toevallig langs de winkel van Yamamoto liep en zag dat de ruiten waren afgeplakt. ‘Na een jaar zoeken naar een ruimte stuitte ik op een pand aan Howard Street, dus ik besloot een bod te doen. Precies een week later kreeg ik het telefoontje van m’n broer dat de ruimte aan Grand Street vrij was, dus ik trok m’n bod meteen weer in. De volgende dag heb ik gelijk geboden voor dit pand en twee weken later had ik de winkel.’


New York Fashion Week is van start gegaan! >

T-shirtgenie Wang kan momenteel niet trotser zijn. De winkel is precies zoals hij voor ogen had – veel wit, enorme spiegels en handgemaakte, gezellig ogende meubels.

Het showstuk van zijn nieuwe zaak is ongetwijfeld de enorme, zwartstalen kooi vlakbij de ingang van de winkel. Hierin komen alle speciale ontwerpen en samenwerkingen met andere merken – zoals het Parijse juwelenmerk Betony Vernon – te liggen.

Retourtje New York anyone?