Alessandro Michele gaf gisteren, net als Dior daags daarvoor, in Londen zijn Cruise collectie-show, en die was weer behoorlijk indrukwekkend. Van de bizarre locatie tot ‘t  onverwachte ‘piece of swag’ waar de bezoekers van de show mee naar huis gingen; hier lees en zie je alles wat je moet weten over deze show.

DE LOCATIE: WESTMINSTER ABBEY

instagramView full post on Instagram

 
In de kloosters van de abdij om precies te zijn.

DE INSPIRATIE: ONGEGENEERDE ENGELANDLIEFDE

Footwear, Hat, Headgear, Street fashion, Fashion, Costume accessory, Costume design, Tartan, Sun hat, Plaid,

 
Michele vertelde de Financial Times over zijn liefde voor Jane Austen die zegt ‘een van de eerste feministen te zijn omdat ze heel goed begrijpt wat er gebeurt tussen een man en een vrouw’. Hij haalde ook Queen Elizabeth aan als ‘een van zijn favoriete vrouwen’ en een ‘enorme inspiratiebron’. Michele’s liefde voor Engeland manifesteerde zich in een overvloed aan items gerelateerd aan de UK. Een Union Jack-sweater, punky plaids, trenchcoats, chique regenhoedjes… het kwam allemaar voorbij op de catwalk.

DE FRONT ROW: EEN MIX VAN IT-GIRLS, IT-RAPPERS, IT-ACTEURS EN WILL.I.AM

Footwear, Leg, People, Trousers, Social group, Textile, Jeans, Style, Fashion, Street fashion,

 
Bekijk ze hier allemaal.

HET ONVERWACHTE CADEAU: EEN KUSSEN

 
Geen grap: de bezoekers van de show mochten het handgeborduurde kussen dat op hun stoel lag mee naar huis nemen. Zo galant, die Alessandro Michele. Zo jaloers, wij.

DE ACCESSOIRES: EVEN GOED ALS ALTIJD
Oké, we kunnen constateren dat Michele op dit front misschien een beetje doorslaat. Accessoire-technisch beginnen Gucci-shows soms ietwat weg te hebben van een circus. Maar toch, los van elkaar gezien zijn het stuk voor stuk accessoires waar een modehart sneller van gaat kloppen. Hoeden, oorbellen, brillen, handtassen en pretty pumps. 

Eyewear, Vision care, Hat, Fashion accessory, Headgear, Fashion, Costume accessory, Street fashion, Fashion model, Earrings,

Heel naar nieuws voor Louis Vuitton >


Foto's: Getty Images - bron: ELLE.com