Eind april gaat het gebeuren, dan openen officieel de deuren van Karls nieuwe domein in Mokum. In de P.C. Hooftstraat, dacht u? Lijkt logisch, want: flagshipstore-gebied bij uitstek. Maar niets is minder waar. Middenin de 9 Straatjes – Hartenstraat nummer 16 – om precies te zijn, strijkt Team Lagerfeld neer.

 
KARL ♥ DE JORDAAN
De winkel is onderdeel van een grootschalig plan om in 2013 in alle Europese hoofdsteden een Karl Lagerfeld-shop te openen. Parijs mocht in februari het spits al afbijten en aan Amsterdam de eer om de tweede te zijn.

 
Wat we kunnen verwachten? Een luxe, 150 vierkante meter tellend, voornamelijk zwart-wit shoppaleisje, ingericht volgens het stoere karakter van de collectie, bijgestaan door de nodige technologische snufjes. Zowel dames- als herenkleding wordt er verkocht. Van ready-to-wear tot schoeisel en van eyewear tot andere accessoires.

 
KARL 2.0
Leuk: je vindt er ook een uniek assortiment aan cadeautjes, zoals Karls favo fotografie- en designboeken. Er zijn pashokjes met ingebouwde photoboots mét filters, zodat je je aankopen-to-be kunt delen op social media. En er is een digitaal guestbook op iPads, waar klanten de laatste collecties, nieuws en video’s kunnen bekijken en op Karl.com kunnen koekeloeren. Wil je nog wat kwijt aan Mr. Lagerfeld? Dan kun je een persoonlijke note voor de designer achterlaten. Zo 2.0, die Karl. Zelfs afrekenen kan er met je mobiele telefoon. Het moet niet gekker worden.

 
Op 25 april wordt de shop officieel geopend. Naar verluidt niet in het bijzijn van de beste man himself. Maar hé, hij heeft nog zo’n vier weken de tijd om zich te bedenken. De volgende dag doen wij in ieder geval uitgebreid verslag van het openingsfeestje.

Zien: Karl Lagerfeld X Melissa met Cara Delevingne als model >

De Karl Lagerfeld-store in Amsterdam

Commercial building, Glass, Fixture, Shelf, Design, Door, Rectangle, Shelving, Black-and-white, Square,