Weet u nog? De strijd om die allereerste en nu al felbegeerde H&M Design Award? We frissen je geheugen graag even op. Het begon enkele weken geleden met een lokale strijd tussen modestudenten/-alumni en hun eindexamencollecties in zes Europese landen, waaronder Nederland.

Een pittige jury (met o.a. ELLE's Esther Coppoolse) heeft uit al het ontwerptalent per land één winnaar gekozen. Deze finalisten zijn vervolgens een internationale strijd met elkaar aangegaan, met als doel: die H&M Design Award bemachtigen, samen met een prachtprijs - € 50.000 én een eigen catwalkshow tijdens Stockholms Mercedez-Benz Fashion Week.

AND THE WINNERS ARE

Komt ie... Stine Riis, een 28-jarige alumnus van het London College of Fashion, is de winnares van die H&M Design Award 2012. Zij mocht gisteren haar collectie showen en de cheque in ontvangst nemen. Congrats!

Maar extra leuk vinden wij dat de Nederlandse finalist, Anne Bosman, de People's Prize heeft gekregen van de bezoekers van de H&M Design Award-website. Ook zijn prijs is niet de minste. Anne mag een maand stagelopen in de designstudio van Christopher Kane in Londen. Goed gedaan, Anne!

Nieuwsgierig naar de finale? Gelukkig hebben we de beelden nog:

youtubeView full post on Youtube