Men neme een aantal wereldberoemde, historische portretten, een handjevol loeihoge hakken, gooien die in de blender en voilà: een nieuw a/w 2011-lookbook van Christian Louboutin is geboren. Geestig!

DAG ZAKDOEK, HALLO HAK
Normaal heeft de donkere dame in Marie-Guillemine Benoists D’une Negresse haar arm op de leuning van haar stoel, maar op het lookbook-beeld houdt ze trots een wit enkellaarsje in de lucht. James McNeill Whistlers The Artist’s Mother is oorspronkelijk een sober portret van een oude dame die een zakdoek in de hand houdt, nu draagt ze een rode naaldhak van Christian.

En ook in dit beeld van Francois Clouet prijkt er ineens een shiny Louboutin op Elizabeth of Austria’s schoot. Leuk: niet alleen hakken, maar ook tassen vinden hun plek in de schilderachtige foto’s.

De a/w 2011-campagne van Versace al gezien? >

OUD KUNSTJE
Het is niet de eerste keer dat Louboutin samen met Peter Lippmann een historische kunstige fotoserie maakt. Ook in 2009 liet de schoenengoeroe Peter Lippmann 18e eeuwse stillevens maken, met zijn eigen muiltjes in de hoofdrol. Hakken tussen de appels, peren, vazen en bloemen dus.

Zien: Prada's nieuwe gezichten voor de a/w 2011 collectie >