Een schot in de roos, als je het ons vraagt. Want wie passen er nu beter bij het geeky merk dan deze twee oppernerds uit Harry Potter? Zo dacht ook designer van Band of Outsiders, Scott Sternberg, die het duo benaderde voor de shoot.


Het eindresultaat lijkt een nonchalant kiekje uit de privécollectie van de mannen, maar niets is minder waar. Het Amerikaanse label werkt al sinds de start met oldskool polaroids als campagnemateriaal. Eerder leenden actrices Michelle Williams en Kirsten Dunst hun looks al aan de, in Hollywood geliefde androgyne dameslijn van het merk, Boy., genaamd.


Oude koe uit de sloot: Rupert Grint ging ooit uit daten met Lily Allen >

IN DE VOETSPOREN VAN

En zo bleek Emma ‘Hermione’ Watson niet het enige Harry Potter-castlid dat haar kansen op het modevlak beproeft. Inmiddels heeft zij een modisch CV waar je u tegen zegt (denk: een eigen lijn voor Alberta Ferretti, een duurzame collectie voor People’s Tree én ze sleepte een Britse ELLE Style Award in de wacht), maar Emma begon haar modecarrière door model te staan…


Zouden de heren Potter ook stiekem over meer mode-ambitie beschikken? Time will tell. In de tussentijd shop je Band of Outsiders via www.bandofoutsiders.com.

Bekijk de gehele Band of Outsiders a/w 2011-collectie >