Dat Beyoncé niet op de kleintjes hoeft te letten, is duidelijk. Waarom dan ook niet groter dan groots uitpakken voor de nieuwste clip? Queen B. haalt alles met een couturelabel uit de kast voor een spetterende comeback.

COUTURECLIP
Geen, ahum, stijlvolle outfits van haar moeders kledinglijn House of Deréon dit keer. Beyoncé is door o.a. een Facebook-fansite op de set gespot in een prachtige Alexander McQueen-creatie uit de herfstcollectie van 2010 (de allerlaatste collectie van McQueen himself). Inclusief McQueen Grinling Gibbonsover the knee laarzen met gouden zool.

Breaking news: Sophie Cranston maakt Kate Middletons trouwjurk >

Ook een jumpsuit van Roberto Cavalli en een Givenchy Couture-jurk passeren de revue in de nieuwe clip. Het lijkt aldus één goede modefestijn te worden. En bovendien een enorme opgave.

Zo liet Beyoncé 200 danseressen uit allerlei delen van de wereld overvliegen naar de Mojavewoestijn in Californië, waar de clip wordt opgenomen. Deze wordt geregisseerd door Francis Lawrence, die al werkte met o.a. Lady Gaga, Gwen Stefani en Britney Spears.

Girls (Who Run The World) is de eerste single van het vierde solo-album van Beyoncé, die over twee maanden uitkomt. Ook zal de 29-jarige zangeres op 26 juni een optreden van maar liefst anderhalf uur weggeven op het Glastonbury Festival in Engeland.

Ook zien: Katy Perry in Viktor & Rolf voor nieuwste clip E.T. >