Het duurt even, maar dan heb je ook wat. Edizione Property, het bedrijf dat het onroerend goed van Benetton beheert, kan beginnen met de renovatie van Palazzo Fontego dei Tedeschi; een paleis uit de dertiende eeuw waar een gloednieuwe winkel in zal komen.

 
A CITY REBORN
In 2008 kocht de Benetton family het gebouw (met ongeveer 9.500 m2 oppervlakte!) van de Italiaanse posterijen. Maar dat ging niet zonder slag of stoot, het bedrijf kreeg veel kritiek. Zo zou de historische identiteit van het gebouw beschadigd raken. En misschien nog wel erger, een kunsthistoricus beschuldigde Benetton ervan dat ze de gemeente hadden omgekocht. Toch zijn ze bij Benetton geslaagd in hun missie, want het paleis bij de beroemde Rialto Bridge zal toch écht worden getransformeerd tot luxury department store.

 
REM KOOLHAAS
Niemand minder dan de Rotterdamse architect Rem Koolhaas heeft getekend voor het € 18 miljoen kostende renovatieproject, en hij is ermee in zijn nopjes. 'Het is Venetië. Er zijn zo veel architecten die er niet in slaagden om daar te bouwen, van Le Corbusier tot Frank Lloyd Wright,' zo vertelt hij aan projectarchitect Ippolito Pestellini Laparelli. Chapeau. Wanneer de winkel helemaal klaar zal zijn is nog niet bekend.

 
Tip: De Invasie van Antwerpen >