Maak vast ruimte in je schoenenkast. De Deens-Nederlandse ontwerper Claes Iversen heeft in samenwerking met het schoenenlabel Blink een collectie muiltjes ontworpen. En vanaf medio juli is de gelimiteerde lijn eindelijk – hij werd in januari al aangekondigd – te koop.
      

En dat is niet het enige goede nieuws: er komt nóg een Blink by Claes Iversen-collectie aan. De ontwerper stuurt de tweede lijn de catwalk op tijdens zijn Amsterdam Fashion Week s/s 2014-show op zaterdag 13 juli. ‘Het sandaalvormige model met hoge hak combineert een interessante kleurstelling met een dynamisch lijnenspel,’ verklapt Iversen over de tweede lijn in het officiële persbericht. Sandaal en kleur, staat genoteerd.

    
Dit wil je zien: Zaha Hadid ontwerpt een bijzonder spectaculaire schoen met United Nude >
     
ZWART IS HET NIEUWE ZWART
De eerste collectie is daarentegen volledig zwart; drie pumps – één met een leren stuk tot aan de enkel, één met kwastjes en een enkelbandje en één met een brede band over de wreef – en een paar kniehoge laarzen met een mix van glad en suède leer. Alle vier met loeihoge hak. Extra leuk: in iedere schoenendoos zit een uniek en genummerd limited edition-cerfiticaat.

    
De eerste Blink by Claes Iversen-collectie is vanaf half juli te koop bij onder andere Betsy Palmer, Le Ballon en online budgetwarenhuis wehkamp.nl en kost tussen de € 80 en € 120.

    
PS - Heb je een prangende vraag aan Claes Iversen of ben je reuzebenieuwd naar de tweede collectie? Op donderdag 29 augustus geeft de ontwerper acte de présence bij Betsy Palmer aan het Amsterdamse Rokin. Van 17.00 tot 19.00 uur is Claes aanwezig om te signeren, vragen te beantwoorden en zijn tweede Blink by Claes Iversen-collectie te onthullen.