Haastje-repje binnenkort naar Maison de Bonneterie. Eind oktober hangt in zeer beperkte oplage een exclusieve kledingcollectie van actrice – en ELLE Style Award winnares van 2009Bracha van Doesburgh in de rekken van het warenhuis.

Florence Welch ontwerpt voor Topshop? >


AUDREY HEPBURN ALS MUZE
In de Bonneterie-winkels van Den Haag en Amsterdam kunnen we Bracha’s ontwerpen over zo’n twee maanden bewonderen. ‘Ik pretendeer geen wereldschokkende high fashion te ontwerpen. Het is gewoon de stijl die ik zelf het liefst draag: klassiek, simpel, romantisch en chic, een beetje jaren vijftig, maar wel met een twist,’ verklaart Bracha in de officiële aankondiging.


‘Ik ben dol op geraffineerde details. Audrey Hepburn is een grote muze. Maison de Bonneterie heeft nog steeds die charme en allure van de grote warenhuizen van weleer, en dat is precies het beeld wat ik met mijn collectie een beetje terug wil brengen.’


NAAILES
Bracha wilde al jaren met een eigen kledinglijn op de proppen komen en zo’n drie jaar geleden besloot de 29-jarige actrice dan ook om op naailes te gaan. Uiteindelijk kwam er een gesprek met Maison de Bonneterie et voilà, een kersverse lijn was geboren.

Het vijfjarige zusje van Daisy Lowe, Betty, kroop ook in de ontwerppen >

In slechts een paar weken tijd moesten de proefmodellen van zes jurkjes, twee jassen en een broekpak gemaakt worden, zodat de collectie voor de feestdagen in de schappen zou liggen. Wat we kunnen verwachten? Luxe stoffen als zijde-satijn, een jasje van roomwitte wollen bouclé stof à la Chanel en zoete jurkjes in klassieke kleuren als marineblauw en diep zwart.


Van de negen ontwerpen zullen slechts twintig stuks worden geproduceerd, twee per maat, per filiaal. Wees er snel bij dus.


Prijzen lopen uiteen van € 200 tot € 350.

Pssst… je kon Bracha afgelopen april tijdens de première van Job Gosschalks film Alle Tijd al spotten in een roze jurkje van haar gloednieuwe collectie.