Een dikke veertien jaar stond-ie aan het roer van Lanvin en wist-ie het Franse modehuis naar de top van Parijs te dirigeren: Alber Elbaz. Later deze week kondigt de creative director zijn vertrek aan bij Lanvin. Althans, zo luidt een mededeling vandaag van Women’s Wear Daily, dat er zelden naast zit.

Hoewel zowel modehuis als designer waarschijnlijk naar buiten zullen brengen dat het een gemeenschappelijk besluit betreft, weten bronnen te melden dat Elbaz’ vertrek een gevolg is van meningsverschillen tussen de Israëlische designer en Lanvins eigenaar en CEO. Elbaz’ zou zijn kantoor aan de Rue du Faubourg Saint-Honoré al hebben leeggeruimd en eerder vandaag zou het designteam op de hoogte zijn gesteld van het nieuws.

Rijst nu natuurlijk direct de vraag: is één en één twee? Speculaties over een mogelijk verband met het vertrek van Raf Simons bij Dior, dat vorige week onverwachts werd aangekondigd, laaien nu natuurlijk op. Dior heeft tot nu toe immers nog geen opvolger van Simons bekendgemaakt. En kort na het ontslag van John Galliano bij Dior zou Elbaz naar verluidt ook al gesprekken hebben gevoerd met Dior. Die zouden toentertijd niet zijn voortgezet omdat Elbaz een aandeel in Lanvin zou hebben. Het is nog niet bekend of hij dat aandeel nu wél zal verkopen.

Zien: Alber Elbaz' mogelijk laatste show voor Lanvin >