En hoe! Na een jarenlange break is de awardwinnende designer – vooral bekend van zijn creatief directeurschap bij Hugo by Hugo Boss – een modehuis begonnen dat transpirantie en milieubewustzijn hoog in het vaandel heeft. Het label kreeg de toepasselijke naam Honest by.

 
EERLIJKHEID DUURT HET LANGST
‘Transpirantie?’, horen we je denken. Jawel. Bezoekers van de website van Honest by. kunnen van elk product opzoeken welke materialen er zijn gebruikt en hoe de productie ervan in elkaar stak (tot aan CO2-uitstoot aan toe). Het is eigenlijk voor het eerst dat een modehuis zo open is over haar manier van werken en daarmee lijkt Pieters de lat hoog te willen leggen voor zijn concullega’s. Dat noemen we nog eens een comeback!

 
Studio Jux won de finale van The Green Fashion Competition tijdens AFW a/w 2012 >

 
DUURZAAMHEID
Een belangrijk onderdeel van milieubewust bezig zijn is letten op duurzaamheid. Daarom heeft Honest by. lak aan het tweeseizoensdenken van de modeindustrie en brengt het label het hele jaar door zomer- en winterkleding uit. Geen tussencollecties, geen modische hoogvliegers, enkel draagbare, tijdloze items. Minimalistisch, strak en ingetogen. Uiteraard zonder bont en leer. Nog eens wat anders dan zijn enigszins avant garde creaties van weleer.

 
Het is duidelijk dat Honest by.’s groene identiteit niet alleen als onderscheidende verkooptruc wordt ingezet. Het merk spoort juist andere beginnende en gevestigde designers aan ook eerlijk te communiceren. Bovendien doneert Honest by. twintig procent van de opbrengst naar een goed doel, door de ontwerpers zelf gekozen.

 
Honest by. zal naast heren- en damescollecties ook kinderkleding en interieuraccessoires gaan maken. Bekijk de collectie op www.honestby.com. Leuk: hier kun je ook in contact komen met de designer himself, via de 'Ask Bruno'-sectie.