Na hoofddesigner Christopher Bailey’s onderonsje met de band The Feeling, voor de s/s 2012-show van Burberry Prorsum en iets later voor de lancering van het parfum Burberry Body, slaat het modehuis nu de handen ineen met niet één, maar vier verschillende up-and-coming muzikanten.

 
CURATOR BAILEY

De aanleiding? Een nieuwe eyewear-campagne. En wederom stond Baily aan het roer van dit alles. Hij zocht de vier acts bij elkaar, die door middel van speciaal voor Burberry opgenomen tracks mét bijbehorende videoclips de nieuwe brillenpracht aan de man gaan brengen. Weer eens wat anders dan een 'simpele' fotoshoot, non?

 
De opkomende talenten die gescout werden door Bailey – en nu dus al eeuwige roem hebben vergaard – zijn singer-songwriter Marika Hackman en de bands One Night Only, Life in Film en The Daydream Club. De acts zullen de aankomende tijd de hele wereld overvliegen om op te treden tijdens Burberry-events in Parijs, Milaan, New York en Sydney. Maar ongetwijfeld ook voor eigen optredens. Gokje hoor.

Nog één keer, omdat het kan: de Burberry Prorsum s/s 2012-catwalkshow >

OP DE NEUS

Terug naar de eyewear, want: niet geheel onbelangrijk in dit verhaal. De nieuwe s/s 2012-(zonne)brillencollectie bevat monturen voor zowel mannen en vrouwen als unisex. De modellen zijn ultra lichtgewicht, hebben een slank montuur, een Burberry-logo op de neusbrug, chique kleuren – goud, matzwart, (donker)nickel en donker zilver – en: zijn vanaf vandaag verkrijgbaar. In Burberry-winkels en via Burberry.com.

 
De vier verschillende tracks zullen deze maand allemaal uitkomen. Maar! Natuurlijk hebben wij al iets voor je in petto. Kijkt u mee naar de track van de band One Night Only, genaamd Long Time Coming en daaronder 't behind-the-scenes filmpje van de video. Met in de hoofdrol: zonnebrillen. Enjoy!
 

ONE NIGHT ONLY - LONG TIME COMING

 

ONE NIGHT ONLY - LONG TIME COMING: BEHIND THE SCENES