Een flinke rode loper gevuld met modisch Amerika: gisteravond was het een jurkenpracht van jewelste in New York. Wat er aan de hand was? De jaarlijkse Council of Fashion Designers of America Awards (ook wel dé Amerikaanse mode-awards) werden uitgereikt. En wel in de Alice Tully Hall te Broadway. De mooiste designensembles, meest weelderige haardossen en knapste celebkoppen passeerden de rode loper. Wie er naar huis ging met zo’n fantastisch beeldje voor op de schoorsteenmantel?

         
Dit waren alle genomineerden >

          
In de categorie Womenswear Designer of the Year waren dat Mary-Kate en Ashley Olsen met hun kledinglabel The Row. Winnaar van de Menswear Designer of the Year-award? Billy Reid. En Accessory Designer of the Year ging dit jaar naar Reed Krakoff. Congrats!

     
UP & COMING-TALENTEN: SWAROVSKI AWARD
Maar niet alleen de gevestigde orde werd geëerd. Up & coming-talenten werden geroemd met de Swarovski Award. Winnaars hier waren Joseph Altuzarra die naar huis ging met de Womenswear Award, Phillip Lim ging er vandoor met de Menswear Award en de award voor Accessory Design ging naar Tabitha Simmons.

    
FASHION ICON 2012: JOHNNY DEPP
Tot slot was er nog de Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award, die werd uitgereikt aan Tommy Hilfiger voor zijn hele oeuvre als modeontwerper. Rei Kawakubo (hoofdontwerpster van Comme des Garçons) ontving de International Award. Ook Johnny Depp mocht een beeldje ontvangen (hoewel hij, net als Rei Kawakubo, niet in levende lijve aanwezig was) als Fashion Icon. Andrew Rosen ontving de Founders Award en de Media Award ging naar modebloggers Scott 'The Sartorialist' Schuman en Garance Doré.

           
Alle aanwezigen hadden natuurlijk hun stinkende best gedaan voor een beheurlijk rodeloperwaardige outfit. Zien? Check de jurkenpracht hier >