Jawel heur, de prijzenregen gaat ook na de Grammy Awards en Oscars gestaag door. Dit keer op het program: de Amerikaanse mode-awards, oftewel de CFDA Awards. Wie-o-wie kunnen er op 4 juni met de felbegeerde prijs weglopen?

DE GENOMINEERDEN
Womenswear Designer of the Year: Mary-Kate en Ashley Olsen voor The Row, Jack McCollough en Lazaro Hernandez voor Proenza Schouler en Marc Jacobs.
Menswear Designer of the Year: Patrik Ervell, Billy Reid en Simon Spurr.
Accessory Designer of the Year: Alexander Wang, Reed Krakoff en Jack McCollough and Lazaro Hernandez voor Proenza Schouler.

 
SWAROVSKI AWARD VOOR AANSTORMENDE TALENTEN
Up & coming-talenten worden tijdens de CFDA Awards geroemd met de Swarovski Award. Dit zijn de genomineerden:  

Womenswear Award: Joseph Altuzarra, Chris Peters en Shane Gabier voor Creatures of the Wind en Max Osterweis en Erin Beatty voor Suno.
Menswear Award: Antonio Azzuolo, Todd Snyder en Phillip Lim.
Accessory Design Award: Tabitha Simmons, Pamela Love en Irene Neuwirth.

TOMMY HILFIGER & JOHNNY DEPP
En dan is er nog de the Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award, die wordt uitgereikt aan een ontwerper voor zijn hele oeuvre. Waar vorig jaar Marc Jacobs met het beeldje wegging, is dit jaar Tommy Hilfiger aan de beurt. Rei Kawakubo gaat er op 4 juni met de International Award vandoor. En ook Andrew Rosen kan zijn schoorsteenmantel afstoffen, de goede man krijgt binnenkort The Founders Award in handen gedrukt. De Media Award gaat dit jaar naar één van de mooiste fotografenkoppels ter wereld, Scott Schuman en Garance Doré. Als laatste mag die o-zo fijne Johnny Depp tijdens het awardgala de Fashion Icon Award gaan ophalen.