Eén van de eerste warenhuizen van de wereld, Le Bon Marché, tikt de 160 jaar aan. Feest! Taart! Cadeaus! En actrice Catherine Deneuve dus. Het stijlicoon krijgt de eer om de mijlpaal eens goed onder de aandacht te brengen.

DENEUVE HARTJE LE BON MARCHÉ
Het voormalige gezicht van Chanel no. 5 en de muze van wijlen Yves Saint Laurent zal schitteren op prents die zijn getekend door Marjane Satrapi in de etalages van Le Bon Marché. Ook regisseerde Loïc Prigent een speciale documentaire met de Oscargenomineerde Deneuve, waarin ze over haar het warenhuis vertelt en haar favoriete plekjes laat zien in de historische Parijse wijk waar Le Bon Marché gevestigd is.

Oei. John Galliano is zijn Franse titel kwijt... >

 
Van 8 september tot 6 oktober kun je de humoristische illustraties – zoals een aan een liaan slingerende Deneuve in luipaardprintjurk – in 3-D bewonderen. Een limited edition box, met daarin alle tien illustraties van de actrice voor Le Bon Marché, kun je dan ook in het warenhuis kopen voor 900 euro. Een flinke smak geld, maar wél voor het goede doel. Een deel van het bedrag gaat namelijk naar het nabijgelegen kinderziekenhuis Necker.

 
CATHERINE DENEUVE RIVE GAUCHE
De documentaire met de 68-jarige Française, die Catherine Deneuve Rive Gauche is gedoopt, kun je van 15 september tot 27 oktober in een tijdelijke filmzaal op de begane grond van Le Bon Marché zien. Later wordt de prent ook uitgezonden op de Franse televisiezender Paris Première.