Dat de komende Chanel Pre Fall-catwalkshow in Schotland gaat plaatsvinden wisten we al, maar naar de precieze locatie kon alleen nog maar gegist worden. Vandaag werd bekend dat de Metier d’Arts Pre Fall-collectie – een hommage aan de fabrikanten die aan Chanel leveren zoals borduurhuis Maison Lesage, schoenmaker Massaro, hoedenmaker Michel en goudsmid Goossens – geshowd zal worden in Edinburgh. En wel bij het Linlithgow Palace. Of het in het paleis zelf zal zijn is nog niet duidelijk. Maar dat er iets groots staat te gebeuren verraden de twaalf enorme tenten die inmiddels om het paleis heen staan…

De Chanel Metier d’Arts-collectie werd vorig jaar getoond in Bombay >

KARL ♥ SCHOTLAND
Waarom eigenlijk Schotland? Welnu, toen Chanel het Schotse Barrie Knitwear, leverancier van wol en kasjmier aan het Franse modehuis, van de ondergang redde, sloeg er bij Karl blijkbaar een vonk over en besloot hij de Metier d’Arts Pre Fall-collectie op het rijke erfgoed van Chanel in Schotland te baseren.

Meer smeuïge details over de show: Brad Pitt en Angelina Jolie zullen volgens de laatste geruchten front row zitten. Brad had natuurlijk een hoofdrol in de mini-rolprent van Chanel N°5. En dan kan bride-to-be Angelina natuurlijk niet thuis blijven. Naar verluidt zal Anna Karenina-actrice Keira Knightley naast hen plaatsnemen, maar de officiële gastenlijst wordt achter slot en grendel bewaard. 4 December gaan we het meemaken, dan staat de Metier d’Arts Pre Fall 2013-show van Chanel gepland. Op ELLE.nl lees je uiteraard t.z.t. een verslag.

Lezen: Keira Knightley over haar nieuwste film Anna Karenina >