Chanel heeft het aan de stok met Carmen Colle, een naaister en bedrijfsleider van World Tricot, een knitwear-bedrijf en een voormalig leverancier van Chanel. Colle beschuldigde in 2004 het Franse modehuis van het stelen van een haakwerkje van haar hand. De naaister had het haakpatroon al eerder voor Chanel gemaakt, maar het modehuis heeft het haakwerk toen afgewezen. Later bleek dat Chanel haar haakwerk toch gebruikt had voor een wit jasje, zonder ervoor te hebben betaald.
   
Vijf jaar later kwam de zaak voor de rechter en probeerde Colle het modebedrijf miljoenen euro’s te ontfutselen – € 1,61 miljoen voor contractbreuk en € 2,85 miljoen voor het kopiëren van haar haakwerk. Chanel ontkende alle aantijgingen en de rechter besloot toentertijd dat Carmen Colle het modehuis € 200.002 moest betalen, vanwege openbare schending van de naam Chanel.
   
Chanel opent tijdelijke frangrance and beauty store >
      
ONRECHTMATIGE CONTRACTBREUK
Nu, weer drie jaar later, is er nóg geen einde gehaakt, ehm, gebreid aan de rechtszaak. Carmen Colle was het niet met de uitspraak eens en ging in hoger beroep, bij het Paris Court of Appeal. Maar na de uitspraak van deze zaak zijn de rollen ineens omgedraaid en wordt Chanel alsnog schuldig bevonden aan het kopiëren van haar haakwerk. Daarom moet het modehuis nu € 200.002 betalen aan het nu failliete World Tricot, het knitwear-bedrijf van Carmen Cole.

Chanel is geschokt. ‘Dit is de eerste keer dat we te maken hebben met zo’n situatie, terwijl we met vierhonderd leveranciers werken. Deze rechtszaak reflecteert op geen enkele manier de kwaliteit van de relaties met onze leveranciers,’ verklaarde Bruno Pavlovsky, directeur van Chanel fashion, aan WWD. Chanel beslist binnenkort of ze in hoger beroep gaat.
  
Hebben: Les Twin-Sets de Chanel >