De uit Maleisie afkomstige Jimmy Choo richtte in 1996 samen met oud Vogue-redacteur Tamara Mellon het schoenenlabel op. In 2001 verkocht hij zijn deel van het bedrijf aan Mellon, waardoor zij volledige eigenaar werd. Nu Mellon zelf Jimmy Choo wil verkopen, bleek schoenengoeroe Choo ineens weer geïnteresseerd. En toen bekend werd dat Choo in zijn bod financieel zou worden gesteund door de regering van Maleisie, dacht een ieder dat de deal zo goed als rond was.

Christian Louboutin klaagt Yves Saint Laurent aan voor het kopiëren van zijn rode zolen >

Maar niets blijkt minder waar. Vandaag bereikte ons het bericht dat Mr. Choo al van de lijst gegadigden is geschrapt. Was zijn bod toch te laag? Is de beste man van gedachten veranderd? We tasten nog in het duister. Maar grote kansmaker lijkt nu LVMH te zijn, het luxeconcern waar o.a. Louis Vuitton, Stella McCartney, Gucci, Alexander McQueen en Balenciaga onder vallen.

LVMH FOR PRESIDENT

LVMH aast ook al op Hermès en Burberry. Onlangs werd CEO Bernard Arnault nog geëerd met een Corporate Citizenship Award van het Woodrow Wilson International Center for Scholars en babbelde de man onder het genot van een kopje koffie met President Obama over de bijdrage van LVMH in het creëren van werkgelegenheid in de States. Heeft LVMH binnenkort een niet te evenaren vinger in de pap in modeland?

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Koopt LVMH Burberry Prorsum? >