Ieder jaar geven de British Fashion Council en het Vogue Designer Fashion Fund een geldbedrag van maar liefst € 234.302 aan een Britse modeontwerper, die ze een steuntje in de rug willen geven.

Het bleek deze keer nog een pittige strijd. Grote namen als Osman Yousefzada, Peter Pilotto, Jonathan Saunders en Nicholas Kirkwood waren naast Kane genomineerd en Het Fonds had naar eigen zeggen erg veel moeite met het maken van een keuze.

DRESS FOR SUCCESS
Gelukkig voor Christopher Kane – die eigenlijk oorspronkelijk Schots is – koos de modejury toch voor hem. Doorslaggevende factor was de grote ontwikkeling die zijn label heeft doorgemaakt en zijn behaalde successen. Zoals de prachtige lijn voor Versus die hij samen met Donatella Versace ontwierp.

Ik ben verrukt om de winnaar van het BFC/Vogue Designer Fashion Fund te zijn! Het is zo'n eer om deze lof te krijgen, voornamelijk omdat ik zo’n reusachtig respect heb voor alle mede-genomineerden. Deze prijs geeft ons de gelegenheid om de visie die we hebben voor de Christopher Kane-lijn uit te voeren en door te zetten.’ Aldus een dolblije Kane.


Christopher Kane sloeg na H&M, ook met Topshop de handen ineen >

INTERNATIONALE ROEM
Het doel van het BFC/Vogue Designer Fashion Fund is om Britse ontwerpers te helpen ook internationaal succesvol te worden. Naast het immense geldbedrag krijgt Christopher Kane daarom ook hulp van grote ontwerpers en zakenmensen in de modewereld die hem gaan helpen zijn label nog populairder en winstgevender te maken.

Van deze pas 28-jarige ontwerper zijn we dus nog lang niet af.

Bekijk hier de s/s 2011 collectie van Christopher Kane >