Alle ogen waren deze Parijs Fashion Week gericht op Nicolas Ghesquière. De voormalig Balenciaga-designer trad onlangs in de voetsporen van Marc Jacobs, die al zestien jaar de scepter zwaaide bij Louis Vuitton en presenteerde vandaag zijn eerste collectie aan het kritische modepubliek. Ga er maar aan staan.

PETITE-MALLE
Maar de beste man verraste vriend en vijand door een indrukwekkend mooie debuutcollectie te presenteren. Eyecatchers? Gloednieuwe buidels. Leuke twists op klassieke LV-tassen (zoals de befaamde Speedo bag met één handvat), maar wij voorspellen vooral een run op deze jongen op links: de Louis Vuitton Petite-Malle. Deze tas is afgeleid van de 160 jaar oude monogramkoffers van Louis Vuitton, ook wel malles genoemd in Frankrijk. Ghesquière liet de iconische koffer krimpen tot een überschattig exemplaar voor aan de schouder en koud van de catwalk is er al een enorme wachtlijst voor het ding.

Bekijk hier alle hoogtepunten uit de Louis Vuitton a/w 2014-collectie van Ghesquière >

De Petite-Malle komt trouwens in twee stijlen; de klassieke monogramvariant en een exemplaar waarbij de tas een verwisselbaar jasje heeft. En ook het hengsel is verwijderbaar, dus de Petite-Malle mag in de avond mee als clutch.

VERSCHIL MOET ER ZIJN
Model Natalia Vodianova (het feit dat ze Louis Vuitton-baas Bernard Arnaults kleinkind in haar buik draagt, zal er wellicht iets mee te maken hebben) zat vanochtend al front row met haar eigen Petite Malle, maar je kunt er donder op zeggen dat de tas zéér binnenkort ook aan de schouders van de Angelina Jolies van deze wereld bungelt.

Jaloers? Wij?

Wie zaten er nog meer op de eerste rij bij Louis Vuitton? En vooral: wat hadden ze aan? >

Brown, Textile, Stuffed toy, Jacket, Leather, Fashion, Black, Leather jacket, Bag, Material property,