Meet Dao-Yi Chow en Maxwell Osborne. Ondanks hun leeftijd in modeland geen onbekenden meer: de twee zijn oprichters van Public School, een jong Amerikaans modelabel, dat ze overigens niet zullen opgeven voor het creatief directeursschap bij het gerenommeerde DKNY. Naast hun nieuwe functie in huis bij Karan, zullen de twee hun eigen label, waarmee ze al een prestigieuze CFDA-award en een International Woolmark Prize voor menswear in de wacht sleepten, blijven voeren.

Wél zijn ze, als geboren en getogen New Yorkers, enorm vereerd dat ze bij DKNY aan de slag mogen. ‘Het is een van de labels die enorm belangrijk zijn geweest voor ons én de Amerikaanse mode,' aldus de ontwerpers aan de Amerikaanse Vogue. Donna zelf blijft achter de tekentafels zitten voor de Donna Karan-collecties en zal ook zeker nog haar licht laten schijnen op DKNY, zo verzekert Caroline Brown, chief executive officer van Donna Karan International, WWD.

Het nieuwe ontwerpersduo zal starten met de vrouwencollectie van DKNY, waarvan de eerste van hun hand zal worden geshowd tijdens New York Fashion Week in september. Daarna staat ook de mannenlijn op de agenda.

En er is meer nieuws: Hector Muelas, voorheen creatief directeur van de wereldwijde marketing-communicatie van Apple Inc., is benoemd tot chief image officer van Donna Karan International. Een compleet nieuw in het leven geroepen functie. Grootste plannen dus, die Donna.

Donatella Versace is het gezicht van een compleet ander modehuis >

Waarom iedereen ineens aan 'hair plopping' doet >