Die stoel van Marc Jacobs bij Louis Vuitton zit Nicolas Ghesquière maar wat lekker. Na een jubelend ontvangen allereerste catwalkshow op Parijs Fashion Week en het volgende debuut (de Louis Vuitton Cruise Collection Show op een prachtige locatie in Monaco later deze week), komen nu zijn plannen voor de eerste modecampagne aan het licht. En die zijn niet voor de poes…

Rumor has it dat de crème de la crème van de modefotografie voor de klus is opgetrommeld. Niet één, niet twee, maar drie leading fotografen gaan voor Ghesquière aan de bak. Naar verluidt viel zijn keuze op Bruce Weber, Annie Leibovitz én Juergen Teller. Laatstgenoemde schoot ook al wat sfeerfoto's en lookbookbeelden van de Vuitton-collectie vlak na de show.

AL HET GOEDE KOMT IN DRIEËN
Ook niet onbelangrijk: het gezicht van de campagne. Voor het gemak koos Ghesquière hier ook maar voor een knap trio. Goede bekenden van de designer, actrice Charlotte Gainsbourg en (LV catwalk-)modellen Liya Kebede en Freja Beha Erichsen krijgen de eer. Wanneer het eindresultaat te bewonderen is, is helaas nog niet bekend. Maar dit gaat ongetwijfeld één van de meest spraakmakende modecampagnes van het nieuwe seizoen worden.

In de categorie opmerkelijk: Karl laat modepubliek op de grond zitten bij Chanel Cruise Show in Dubai >