De catwalk van de Toni Maticevski-show in Sydney afgelopen weekend was zo’n beetje de grootste nachtmerrie van een model; glad, spiegelend en vol met trapgedeeltes. Tel daar torenhoge stilettohakken bij op en jurken waarin je je voeten niet meer kunt zien en je krijgt… precies: valpartijen. Waarvan akte in onderstaande fotoserie.

Het ene moment stond dit model nog verticaal:

Clothing, Leg, Fashion show, Hairstyle, Event, Human body, Shoulder, Human leg, Runway, Joint,

 
En het volgende tja, uhm, niet meer:

Event, Human leg, Entertainment, Dress, Performing arts, Runway, Performance, Fashion show, Fashion, High heels,

 
We weten het: totaal niet chic dit soort leedvermaak. (Wel o-zo vermakelijk.) Maar eigenlijk, éigenlijk bedoelen we het model hier in kwestie – we zullen haar niet met naam en toenaam noemen – een heads up geven. Zij viel namelijk op de minst awkward manier van allemaal. Mooi haast.

Die dramatische beweging van de ruches aan haar kleding. We bedoelen: zelden zie je toch een jurk die mooier is tijdens een val dan gewoon rechtop.

Performing arts, Entertainment, Human leg, Performance, Fashion, Youth, Audience, Public event, Knee, Stage,

 
 

Fashion, Audience, Youth, Fashion model, Fashion show, Public event, Stage, Runway, Blond, Performance art,
Formal wear, Fashion, Dress, Strapless dress, Model, Fashion model, Blond, Audience, Gown, Brown hair,

 
Maar toch beste designers, stop toch maar met die combinatie van belachelijk hoge hakken en spekgladde catwalks. In dit geval was het (op zijn Marco Borsato's) even slikken en weer doorgaan. Maar dat gaat toch iets minder makkelijk in het geval van serieuze botbreuken...


Foto's: Getty Images, bron: Cosmopolitan.com