Een handjevol is al op de juiste weg. Christian Louboutin bijvoorbeeld breidde onlangs zijn collectie nude-schoeisel uit met ballerina’s in alle huidskleuren denkbaar. Wolford heeft al even een aanbod met oa nude-panty’s in verschillende tinten. En nu is er het nieuws dat het Amerikaanse label Naja met een lingeriecollectie komt onder de noemer ‘Nude for All’. Zeven gradaties nude, waar iedereen zijn eigen huidskleur tussen zal vinden.

En dat is een goede zaak. Maar tegelijkertijd ook best een rare. Waarom werd ‘nude’ vanaf het begin af aan enkel gebruikt bij lichte ‘vleeskleuren’? Naja-CEO Catalina Girald kwam op het idee voor Nude for All toen ze de Olympische Spelen van 2012 keek en turnster Gabby Douglas zag flikflakken op ‘nude’-kleurige gymschoentjes die totaal niet matchten met haar huidskleur.

Girald bundelde de krachten met Golden Globe-winnaar Gina Rodriguez, die ze eerder al had ingelicht over haar idee, en samen lanceerden ze Nude for All, met Rodriguez als model voor de campagne. Om tot precies zeven universele huidstinten te komen, deed Girald uitvoerig onderzoek met vrouwen die de lingerie wilden testen naar aanleiding van een oproep op social media. En daarbij werd niet alleen gezocht naar de perfecte nude-kleuren, maar ook naar de beste pasvormen voor álle vrouwen. Echte vrouwen, geen modellen.

‘The idea was let's find the woman with a cool story and whatever her body shape is, we'll adjust to that,’ vertelt Girald aan ELLE.com. Naast turnster Rodriguez, staan oa ook een Silicon Valley software engineer, een ballerina uit het San Francisco Ballet, een moslima die zichzelf uit een gearrangeerd huwelijk vocht en een Harvard Business school-student model in de campagne.

Wij zeggen: goed idee – dat hopelijk veel navolging zal krijgen, zodat het geen nieuws meer hoeft te zijn dat er voor iedereen een (letterlijk) huidskleurige panty, schoen of onderbroek is.

Je vindt de Nude for All-collectie op www.naja.co. Het merk verscheept ook naar Nederland.

Brown, Skin, Shoulder, Chest, Waist, Font, Abdomen, Thigh, Tan, Black hair,


 
bron: ELLE.com