Eerder werd Domenico Dolce en Stefano Gabbana al een voorwaardelijke celstraf van 1 jaar en 8 maanden opgelegd, maar ook met een verlaging van twee maanden zijn de ontwerpers niet tevreden. Dus gaan ze weer in hoger beroep.

WEER IN BEROEP
De advocaat van Dolce & Gabbana, Massimo Dinoia, liet na het nieuwe vonnis van de rechtbank in Milaan weten ‘sprakeloos’ te zijn. Het modeduo ontkent dan ook nog steeds dat ze aan belastingontduiking hebben gedaan:

I am speechless and astounded, this sentence is inexplicable. After all, the general prosecutor already realised that there was really nothing to the case. We will surely present our appeal to the Corte di Cassazione. This is an unfair verdict and we are sure the Cassazione will reform it.

Toch lijkt de aanklager er zeker van te zijn en is er, ai, ‘keihard bewijs’ tegen de twee Italianen. De ontwerpers zouden via een holding in Luxemburg 1 miljard euro aan belastingen hebben ontlopen.

Ook diverse managers van Dolce en Gabbana en een belastingconsultant stonden terecht voor ontduiking van maar liefst € 200 miljoen aan inkomstenbelastingen. Ook hen hangen voorwaardelijke celstraffen boven het hoofd.

Ondertussen heeft James Franco een appeltje te schillen met Lindsay Lohan >