Je reinste schending van het handelsmerk, dat vonden Domenico Dolce en Stefano Gabbana ervan. Oftewel: not bananas at all. En dat hebben ze Mijou Beller, eigenaar van de in Kaapstad gevestigde giftshop, goed laten weten. Beller werd in januari dit jaar door het modehuis aangeklaagd voor hinderlijk gedrag en het berokkenen van schade aan de merknaam Dolce & Gabbana.

 
Dolce & Gabbana zijn zelf ook geen onbekende gezichten in het gerechtshof >

 
Volgens New York Mag heeft Beller de naam van de shop, die sieraden en cadeautjes verkoopt gemaakt van schelpen, kralen en hout, nu veranderd naar … & Banana. Maar daarmee is volgens haar de kous nog niet af. Beller beweert dat Gado, de holding company van Dolce & Gabbana, nog steeds probeert de gemaakte proceskosten op haar te verhalen.

 
SEX SELLS
Gelukkig heeft het ontwerpersduo ook nog tijd voor andere ongein. De twee kochten namelijk de kiosk die vlak voor hun Corso Venezia-winkel in Milaan staat en steken de mediterrane, donkerharige kioskverkoper vanaf nu van top tot teen in ’t zwart – we gokken van D&G. Alles om maar weer eens te bewijzen dat in Italië sexy altijd verkoopt. Funny.

 
PS – Benieuwd hoe het met die andere rechtszaak staat? In huize Alexander Wang ontkent men nog steeds guilty of the crime te zijn (slechte arbeidsomstandigheden in de China Town-fabriek). Een woordvoerder heeft nu laten weten dat Wenyu Lu, de oud-medewerker die als eerste een aanklacht tegen de designer indiende, ontslagen werd wegens het lastigvallen van andere medewerkers. En dus niet omdat hij om een vergoeding vroeg na gewond te zijn geraakt naar aanleiding van slechte werkomstandigheden, zoals Lu’s advocaten beweerden. Een update volgt ongetwijfeld binnenkort.

De Dolce & Gabbana a/w 2012-collectie al gezien? >