Zoe Karssen is op dreef. In 2011 duwden we haar al een ELLE.nl award in handen en sinds die tijd is haar succes alleen maar gestegen. En dan moet je dus een verticale lijn voor je zien in plaats van een langzaam oplopend grafiekje. De ene na de andere celeb ontdekte namelijk haar webshop. En goed voorbeeld doet volgen.

Hoogste tijd voor een stenen winkel dus. Uiteraard in thuishaven Amsterdam. Vandaag opent Zoe Karssen officieel haar deuren aan de Reestraat 9 (in de 9Straatjes inderdaad). En daar shop je niet alleen haar kleding (met de befaamde prints), maar dus ook de allereerste Zoe Karssen-rieker. Nieuwtje numero 2.

Unicorn Tears staat er op het flesje. En alleen daarom al willen we het hebben. Geroken hebben we het nog niet, maar volgens het persbericht moet je denken aan iets ‘magical and mysterious, much like the Zoe Karssen girl’. En zit er een ‘element of immense purity in the scent which aims to be symbolic of a ‘return to your youth’ and the joy associated with being wild and carefree’.

In iets duidelijkere taal: oa basilicum, mandarijn, bergamot, appel, ylang, amber, patchouli, sandal en musk gingen ervoor in de mix. En het eau de parfum kost € 95 voor 50ml.

Saillant detail: de trots van de winkel is de groen marmeren counter die door Zoe zelf in Thailand is gesourcet. Gaat dat zien dus.

Perfume, Fluid, Liquid, Still life photography, Vase, Artifact, Bottle, Artificial flower, Transparent material, Flower Arranging,

Wordt deze winkel de Colette van Amsterdam? >