Wanneer je er over nadenkt is het zo gek ook niet. Wanneer een fotograaf zóveel mode voor zijn lens krijgt (Chanel, Burberry, Dior) dan zouden die ontwerpkriebels weleens over kunnen slaan. Zo ging het ook. Ongeveer.

ALTA MODA
De in Peru geboren fotograaf ging namelijk terug naar zijn geboortegrond om landgenoten op het platteland op de foto te zetten voor de tentoonstelling en 't boek Alta Moda. Hij werd gegrepen door de bonte traditionele kleding die hij terugzag op de foto’s en liet zich inspireren tot een lijn met abstracte kleurrijke prints.

NO WORRIES MATE
Mate werd het modelabel gedoopt, naar zijn Peruaanse kunststichting Mate, Asociación Mario Testino. De lijn bestaat vooralsnog uit T-shirts, sjaals, kaftans en tassen. Sieradenontwerper Vicky Beamon van Erickson Beamon stak een helpende hand toe voor de accessoires en sieraden. Het kersverse label van de fotograaf zal per juni exclusief in de virtuele schappen liggen bij Net-a-Porter. Maar liefst 20 procent van de opbrengst sluist Testino door naar Lima, ten behoeve van zijn kunststichting.

Ook Azzedine Alaïa gaat een nieuw avontuur aan: mannenkleding >

PS - Meer nieuws van overzee: de Nepalese modeontwerper, en lieveling van Michelle Obama, Prabal Gurung is door het Japanse All Nippon Airways gestrikt om de uniforms te maken voor het complete personeel. Met een beetje mazzel krijgen passagiers straks hun pretzels op presidentiële wijze aangeboden na het opstijgen.

Product, Sleeve, Textile, Red, White, Pattern, Carmine, Fashion, Baby & toddler clothing, Magenta,

Mario Testino Mate collectie - beeld: Net-a-Porter