Dagenlang hielden zowel Condé Nast France, de uitgeverij van de Franse Vogue, als Emmanuelle en Carine zelf de kaken stijf op elkaar, maar zojuist bereikte ons het nieuws dat de geruchten berusten op waarheid. Emmanuelle Alt (Carine Roitfelds rechterhand en fashion director van de Franse Vogue) wordt de nieuwe hoofdredacteur van het magazine.

Condé Nast France voorzitter Xavier Romatet bracht het nieuws zojuist naar buiten. Vanaf februari zal Alt officieel de functie van hoofdredacteur gaan vervullen. Volgens Romatet moeten we vooralsnog echter weinig spannende veranderingen in het blad verwachten.

Waarom Carine vertrok >

ELLE

De Francaise is een gerenommeerde bekende in het modevak. Ze begon haar carrière in 1990 op twintigjarige (!) leeftijd als fashion director bij ELLE. Daarna werkte ze tot 2000 bij Mixte, voordat ze als fashion director bij Vogue aan de slag ging.

‘Het is een grote eer voor mij, maar ook een heel groot plezier om aan het hoofd van Vogue Paris te mogen staan’, verklaart Emmanuelle Alt aan Vogue.fr.