Het hagelnieuwe kledinglabel – volgende week zal het in Amsterdam officieel worden gelanceerd – is vernoemd naar de coole jazz-opa Harry (wie kent ‘m niet), die de wijze levensles ‘wie ‘in tune’ is met zichzelf, zorgt beter voor de wereld’ verkondigt. Met deze universele boodschap willen de creatieve breinen achter Harry, Annouk Post van creatief bureau YOI en Charlotte van Waes en Marieke Vinck, van een van onze favoriete conceptstores, Charlie Mary, duurzame mode echt op de kaart zetten.

WALLS OF TUNES
Een van de middelen waarmee Harry probeert te zorgen dat mensen dichtbij hun tune blijven (momenten en dingen in het leven waar je je gelukkig bij voelt), is het project Walls of Tunes. Fotograaf Dim Balsem portretteerde mensen gekleed in de duurzame witte tanktops van Harry en die foto’s komen aan de Walls of Tunes van de speciaal in het leven geroepen Harry’s Gallery Club in Charlie Mary te hangen tijdens en na de lancering. Volg je het nog? Mooi. Want er is meer.

De eerste producten van Harry zijn Harry’s Gift; de combinatie van een witte tanktop in mannen- en vrouwenvariant én het boek Find your tune, dat vertelt over een muzikant die het leven zag als een lege notenbalk. Aan eenieder de opdracht deze in te vullen met eigen ‘muzieknoten’, dat begrijp je.

Harry’s Gift (€ 34,95) en het boek zijn te koop via www.findyourtune.com en vanaf 11 april kun je zoals gezegd terecht bij Charlie Mary, maar ook andere toonaangevende conceptstores in binnen- en buitenland (waaronder Suhka in Amsterdam en Mieke in Gent). In Harry’s Gallery Club wordt tevens op 24 april en 2 mei de talkshow ‘Share your tune’ georganiseerd en de ‘Harry’s Social Club’ op 9 mei en 30 mei. Meer info vind je tzt op www.findyourtune.com.

Charlie Mary, Gerard Doustraat 84, Amsterdam

Meer favoriete conceptstores in Amsterdam >