We kunnen ook vertwijfeld onze handen ten hemel heffen en ons op melodramatische wijze afvragen waar het heen gaat met deze wereld als er onschuldige baby’s worden ingezet om publiciteit te genereren en dure spullen te verkopen. Maar ten eerste, is er iemand daadwerkelijk echt verbaasd over deze nieuwste ontwikkeling op het gebied van Kardashian (sorry Kanye, maar North is natuurlijk een Kardashian) en media? En kan diegene zich melden?

GEK
En ten tweede is het ook niet eerlijk tegenover de kleine baby Nori. Zíj kan er niets aan doen dat ze geboren is in een wereld die gek is, GEK. En dat haar ouders psychopaten zijn. En dat er mensen zijn zoals Carine Roitfeld die weten dat er eigenlijk niemand anders in de wereld meer publiciteit los kan maken dan de veertien maanden oude dochter van een realityster en een rapper.

Ten derde, en nu even eerlijk, zouden wij anders handelen als Carine Roitfeld belde om ons teerbeminde kind te boeken voor een shoot in een prestigieus en cool modeblad? Zouden wij dan zeggen: ‘Nee, Carine, aan deze exploitatie van een minderjarig en niet beslissingsbevoegd individu doen wij niet mee. Bel over een jaar over zeventien nog maar eens, als ze volwassen is en zelf kan beslissen of ze in een prestigieus en cool modetijdschrift wil poseren.’ Ha, thought so!

MAM, IK VIND DIT NIET ZO'N LEUK TASJE
Moeten we foto en model ook niet gewoon op hun eigen merites beoordelen, zonder onze mening te laten vergiftigen door morele oordelen, wanhoop over de tijdgeest en Kardashian-haat? Wat zien we eigenlijk? We zien een baby die ondanks de luxe goederen die op en om haar heen zijn gedeponeerd enigszins verwijtend opzij kijkt en lijkt te zeggen: ‘Mam, ik vind dit niet zo’n leuk tasje, mag ik anders een afstandsbediening om mee te spelen?’ Kasjmier, Chanel, diamanten oorbellen, baby North is vooralsnog niet onder de indruk. En kijk eens naar dat neusje, die beentjes, die kleine spekhandjes. Een andere kwalificatie dan ‘superschattig’ is dan eigenlijk niet mogelijk.

Mama Kim bundelt haar selfies in een fotoboek >