‘We wilden spelen met alles dat het hart van de Burberry-wereld is,’ filosofeert Burberry’s Christopher Bailey in de persverklaring. ‘We vieren ons merk en Londen door middel van beelden, film, muziek, het weer en onze iconische outerwear, allen op een zeer poëtische en Britse manier. Met behulp van Londen als achtergrond, schoten we een reeks filmische, emotionele zwart-wit foto’s en korte films met de ongelofelijk getalenteerde Gabriella Wilde en Roo Panes, die moeiteloos de campagne en onze collecties tot leven brengen in al onze platforms.’ Zo. Steek die maar in je zak.

 
BRITS TALENT
Even voorstellen: Gabrielle Wilde is een up-and-coming Britse actrice – misschien ken je haar uit The Three Musketeers – en, uiteraard, bloedmooi. De eveneens Britse Roo Panes staat aan het begin van een knallende muzikale carrière en is in het bezit van beregoed haar. Tja, wat wil je nog meer voor een campagne? Je kon de twee – hoe sneaky – al spotten in Burberry tijdens het afgelopen MET Gala, maar pas vanochtend deed creatief directeur Christopher Bailey zijn nieuwe campagnesterren uit de doeken. De prachtplaatjes werden geschoten door Mario Testino in de fabelachtige Royal Naval College in Greenwich, Londen. Hier worden vandaag de dag velen televisieseries en films opgenomen, zoals The Avengers, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides en Lara Croft: Tomb Raider. Tijdens de aanstaande Olympische Spelen in Londen wordt de grond rondom het enorme gebouw bovendien gebruikt voor de hippische evenementen.

Burberry charterde eerder Eddie Redmayne en Cara Delevingne >

SOUNDTRACK
Naast poseren voor Testino’s lens, pende Roo Panes ook de soundtrack Indigo Home voor de filmpjes van de Burberry-a/w 2012-campagne. Gabriella Wilde kun je trouwens over een poosje naast Chloë Moretz zien in de verfilming van Stephen Kings Carrie.