Oscar de la Renta wil John Galliano niet laten lopen, zo kopt Womens Wear Daily vandaag. Naar verluidt is de gevallen Dior-ontwerper in onderhandeling met De la Renta voor een meer permanente positie bij het New York-based modehuis.

PENSIOEN

‘Designer in residence’, zo noemde Oscar de la Renta Galliano’s functie toen hij hem in januari voor drie weken in zijn ateliers uitnodigde om mee te werken aan de a/w 2013-collectie. En dat smaakte, ondanks de vele negatieve reacties op het feit dat De la Renta Galliano (post Galliano-gate) een tweede kans gaf, bij beide partijen naar meer. Alex Bolen, De la Renta’s chief executive officer, laat echter niets los over mogelijke onderhandelingen. Hij reageerde gisteren naar aanleiding van het hardnekkige gerucht: ‘Zoals we al eerder hebben gezegd, zijn we diep onder de indruk van Johns talent en we zouden heel graag een manier vinden om met hem samen te werken in de toekomst. Tot nu toe hebben we die manier niet gevonden.’ Nóg niet? Enfin, u begrijpt, genoeg voer voor de modepers. Want zou De la Renta binnenkort niet eens van een welverdiend pensioen gaan genieten? En wie neemt dan de honneurs als hoofdontwerper waar? Juist.

Tijdens de a/w 2013-catwalkshow bleef Galliano achter de schermen toen De la Renta zijn applaus in ontvangst nam >

In de lente deed Galliano voor het eerst een serieuze poging tot damage control door het geven van een groots tv-optreden en een openhartig interview in Vanity Fair. Galliano’s woordvoerder stelde het geven van een reactie op de opnieuw aangewakkerde geruchtenstroom over zijn positie bij De la Renta uit, door te zeggen dat Galliano momenteel op vakantie is.