Eerst ontslag bij modehuis Christian Dior, daarna bij zijn eigen Galliano-label. Kan het nog erger? O-jawel. Vorige week ontsloeg de ontwerper zelf zijn vaste advocaat Stéphane Zerbib. De Joodse (!) advocaat waarmee hij al zeven jaar samenwerkte en die Galliano verdedigde door te zeggen dat zijn ‘fout’ iedereen kan overkomen wanneer er alcohol en medicijnen in het spel zijn. De reden? Onregelmatigheden in de financiële administratie.

Even het geheugen opfrissen inzake de Galliano-misère >

HARD TEGEN HARD
De ontwerper ontdekte verschillende betalingen richting de advocaat, inclusief geldopnames met de bankpas van de zaak. In totaal zou het gaan om zo’n 2,8 miljoen euro en dat vond Galliano wel een aanklacht waard. Stéphane Zerbib pleit echter onschuldig te zijn en kondigde aan vandaag zelf een advocaat in te schakelen om op zijn beurt Galliano aan te klagen wegens laster. Volg je ‘m nog?

Deze week, op 12 mei, start officieel de rechtszaak rondom Galliano’s anti-semitische uitspraken, waarbij zijn nieuwe advocaat Aurélien Hamelle hem zal verdedigen. Wanneer de zaak Zerbib voorkomt is nog niet bekend, maar misschien is het voor John geen gek idee om alvast een hotelletje in de buurt van het gerechtshof te boeken…