Dat blogger/fotograaf Garance Doré een bezige bij is, wordt weer dubbel en dwars bevestigd. De Française voegt namelijk nóg een collaboratie toe aan haar lijstje, en wel met Kate Spade New York.

Deze keer is Garance niet achter de camera gekropen, maar achter de tekentafel. Eerder schoot ze al kiekjes samen met mede-blogger Scott Schuman voor Tiffany & Co. Ze leent dit maal haar artistieke hand uit voor het ontwerpen van een capsulecollectie én de dessins voor kleurrijke New Yorkse modelabel Kate Spade. Voor wie het nog niet wist, Garance was in eerste instantie ‘gewoon’ illustrator voordat ze aan haar blog begon (weet u nog? Ze schetste ooit de cover van ELLE UK). Must feel like a warm bath. De collectie bestaat uit verschillende kledingstukken, tassen en accessoires en zelfs een paraplu en een iPhone-case.

WHEN PARIS MEETS NEW YORK
Een idee voor een collectie komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Zo vertelt Garance aan ELLE UK: ‘We wilden een echte ontmoeting tussen de wereld van Kate Spade en mijn wereld.’ En dat is gelukt. Op de kledij zijn snoezige tekeningetjes te zien van feestgangers. Denk aan meisjes met swingende jurken, pratende lieden en zelfs Garance’s eigen dubbelganger. Je kunt het zo gek nog niet bedenken…

Hebben? De collectie van Garance Doré voor Kate Spade New York is vanaf nu verkrijgbaar via www.katespade.com. De prijzen variëren van $40 tot $678.

Must read: 100 nieuwe merken bij De Bijenkorf >