Vorige week kondigde Maison Martin Margiela al aan dat John Galliano zijn eerste collectie voor het modehuis in Londen Fashion Week zou showen, in plaats van het eerder voorgenomen Parijs Fashion Week.

Nu verruilt nóg een ontwerper de Franse modeweek voor de Engelse: Gareth Pugh showt zijn a/w 2015-collectie straks in februari in Londen, meldt WWD. Da's een opvallende zet, want de afgelopen jaren showt Pugh normaal gesproken in Parijs (op deze uitstap naar New York na, dan). Pugh aan WWD: 'Ik heb Londen eigenlijk nooit echt verlaten. Ik heb er heel lang gewerkt en gewoond, en ik wist dat er een moment zou komen dat ik weer terug zou keren. Mijn creatieve familie zit allemaal daar. Mijn eerste show in Londen was in februari 2005, dus nu was het gepaste moment om terug te komen.'

Pugh is dan ook voornemens vanaf nu in Londen te blijven showen. Voor de komende Londen Fashion Week zal hij op 21 februari showen, over de locatie laat hij nog niks los, behalve dat het een 'big surprise' zal worden.

Poe, we zijn benieuwd - naar Pughs show, én naar de vraag of er nog meer ontwerpers de oversteek naar Londen gaan maken. We houden je op de hoogte.

Even zien: Gareth Pugh kreeg dit jaar de eer de kerstboom voor het Victoria & Albert Museum te maken >