Cultuur met een flinke vleug mode doet ons deugd. Hulde voor modeontwerper Gareth Pugh, want voor een nieuw balletstuk van Wayne McGregor (vandaag in première), ontwierp hij de outfits. Geen tutu’s en roze spitzen, neen Gareth Pugh zet – verrassing! – in op strakke lijnen en zwarte gestroomlijnde arm- en beenstukken. En dat lijkt ons toch een tikkie lastiger dansen dan een standaard balletensemble. Maar, niets blijkt minder waar.

            
‘De puntschoen ziet er misschien wat beperkend uit, maar het is gemaakt zodat de voet alles kan doen,’ legt Gareth Pugh uit aan Telegraph. Nu zul je denken ‘ach, wat weet een ontwerper nu van dansen?’, maar Gareth Pugh heeft wel degelijk kaas gegeten van deze topsport. De modeontwerper danste vroeger namelijk zelf. Absoluut geen slecht idee dus van Wayne McGregor om Pugh in te schakelen.

          
Zien: de zomercollectie 2012 van Gareth Pugh

     
CARBON LIFE
Nieuwsgierig geworden? Boek dan snel een ticket naar Londen. Het stuk, Carbon Life genaamd, is daar vanaf heden te bewonderen. De kosten van een kaartje variëren – afhankelijk van je plekje in het beeldschone Britse Royal Opera House – tussen € 4 en € 51. Alle informatie vind je op www.roh.org.uk. Wat doe je hier nog?

        
En als je dan toch in Londen bent, breng dan ook even een bezoekje aan deze hotspots