In de categorie prestigieuze lijstjes: dit is er zo één waar je als (aspirant) topmodel in wilt staan. Want in de Models.com Top 50 staan dé namen van het moment. Gefeliciteerd dus, Gigi en Kendall. You made it! En ze prijken tussen niet de minste collega's, uiteraard. We noemen een Edie Campbell, Mirte Maas, Lindsey Wixson, Georgia May Jagger...

Vraagt u zich af waar de Cara's, Kates en Giseles van deze wereld dan zijn gebleven (hallo topmodellen van de bovenste plank!)? Ha. Die staan in aparte lijstjes met klinkende titels, zoals de New Supers of Money Girls. Voor wie een beetje bijhoudt wat deze gevestigde dames uitspoken, is het maken van zo'n lijstje net zo makkelijk als het verlanglijst voor Sint. Vandaar de focus van pers en web vandaag op dé Top 50 met meiden die het op dit moment aan het maken zijn in de mode- én beautyindustrie, met dank aan versgetekende contracten, binnen gehengelde campagnes en high fashion shoots.

THE REAL MODELS
Check, check en check voor Kendall (Estée Lauder, Karl Lagerfeld, Dazed). En eveneens dubbelcheck voor Gigi (Pirelli en Tom Ford). Extra mooi dat beide reality-meiden (voor wie het niet wist: de moeder van Gigi, de Nederlandse Yolanda Hadid speelt de sterren van de hemel in de Real Housewives of Beverly Hills) het zo ver geschopt hebben.

Weten welke andere Nederlandse modellen de Top 50 staan? Hier check je de volledige lijst >