Even voorstellen: Project Jacquard, een Google-initiatief dat zich focust op het maken van slimme kleding. Kleding die je net wat meer biedt dan het voor de hand liggende doel dat ze dient. Het eerste echte product uit dat lab is de Trucker Jacket, waarvoor Google de krachten bundelde met Levi’s Commuter.

Laatstgenoemde is al een slimmekont an sich, want een collectie speciaal gemaakt voor fietsers, met pasvorm- en materiaaltrucs die voorkomen dat je een blote rug hebt, zweet of slecht zicht hebt bij het dragen van een capuchon. Maar dit Trucker Jacket gaat – zoals je al vermoedde – een stapje verder.

De jas maakt het voor de drager onder andere mogelijk om muziek en telefonische oproepen via de 'Jac-quard-knop' (verwerkt in de mouw) te bedienen. Hoe dat werkt? Door middel van verweven sensoren die verwerkt zijn aan de binnenkant van de jas en die verbinding leggen met je telefoon.

Vanaf de buitenkant zijn de technologische toevoegingen aan de jas niet zichtbaar. Op de Jac-quard-knop na. Door daarop te tikken, of door over de mouw te vegen kun je draadloos je muziek en telefoon beheren en worden er trillingen verzonden om de route aan te geven. Doel van het ding is het veiliger maken van het fietsverkeer. Je hoeft op deze manier niet je telefoon uit je zak te vissen om op te nemen of te skippen naar het volgende nummer.

Geinig detail: de jas moet ook opgeladen worden, middels een USB-poort en is overigens gewoon wasbaar (na verwijdering van de technische onderdelen). In onderstaande video wordt het een en ander je nog wat duidelijker uitgelegd. Wij hebben het slimme staaltje techniek nog niet getest maar worden hier best blij van. Wat jij?

De Trucker Jacket wordt vanaf voorjaar 2017 verwacht in Levi’s stores en online.

youtubeView full post on Youtube
Clothing, Blue, Product, Collar, Sleeve, Textile, Outerwear, White, Jacket, Fashion,