Steeds meer modehuizen verbinden hun naam aan een goed doel. Gucci en Unicef zijn echter al járen (zeven om precies te zijn) dikke vrienden. Op het program voor 2012: de GG Flag Collection.
 
Remember de Tattoo Heart Collection uit 2008? Of de Snowman in Paradise-collectie uit 2009? Ook dit jaar heeft het Italiaanse modehuis weer een collectie voor Unicef in petto, waarvoor creatief directeur Frida Giannini achter de ontwerptafel kroop. Het resultaat is de GG Flag Collection waarbij, zoals de naam al doet vermoeden, Gucci’s GG-logo en vlaggen centraal staan. Denk: T-shirts, tassen en andere accessoires met daarop afbeeldingen van een (Amerikaanse, maar ook van andere landen) vlag op Gucci’s all-over GG-print.

 
TAS VOOR JOU, SCHOOLS FOR ASIA

Naast het feit dat 25 procent van de opbrengst van deze lijn naar Unicef gaat, doneert Gucci ook nog eens $350,000 uit naam van Gucci’s kidslijn. Het Unicef-project dat dit keer gesteund wordt is namelijk het gloednieuwe Schools for Asia-initiatief. Een initiatief dat ervoor zorgt dat kinderen, voornamelijk meisjes en wezen, die in extreme armoede leven een kans krijgen op een betere start in life.

 
Wanneer de lijn precies in de verkoop gaat, is nog niet bekend, maar hou www.gucci.com in de gaten, zouden we zeggen.

 
Gucci’s Frida Giannini ontving vorig jaar nog de UNICEF annual Women of Compassion Award voor haar inzet voor het goede doel >