De Do It Yourself-service die het Italiaanse modehuis al jaren biedt – we hadden het er hier al over – is zoals aangekondigd uitgebreid. Met oa uniseks jacks en schoenen. En geloof ons: dat is diy-en op een ietwat hoger niveau dan je kent van de knutseltafel van de gemiddelde modeblogger.

Tijdens de menswear Milaan Fashion Week (as we speak aan de gang) lanceerde de Gucci flagship store aan de Via Montenapoleone de door Alessandro Michele nieuw leven ingeblazen (want groot fan van zelfexpressie) DIY-service in volle glorie aan de klant. Van patches tot handgeschilderde illustraties tot initialen, op tas, jas, bloeskraag of schoen; alles is mogelijk om jouw Gucci-item uniek te maken. Je moet toegeven: dat maakt de toch al begeerlijke Gucci-items van Alessandro Michele nóg onweerstaanbaarder. En hadden we al gezegd dat de speciaal ontworpen schoenendoos van een DIY-loafer bijna nog mooier is dan de schoen zelf?

De down side: vooralsnog moet je naar Milaan afreizen om aan het DIY-en te slaan. Online of in de flagshipstore in Nederland is het nog niet mogelijk. Maar elk nadeel heb z’n voordeel: een retourtje Milaan is altijd een goed idee.

Red, Fixture, Maroon, Visual arts, Display case, Cope,