Een einde in de strijd tussen modehuis Gucci en modelabel Guess? Dacht het niet. De rechtbank mag dan afgelopen dinsdag in Amerika een uitspraak hebben gedaan, de never-ending catfight tussen de twee modehuizen gaat gestaag verder over internationale grenzen.

Even een heel kort resumeetje: in 2009 sleepte Gucci modelabel Guess voor de rechter wegens het schaden van trademark-rechten. Al drie jaar lang zijn de labels spreekwoordelijk met elkaar aan het vechten. Afgelopen dinsdag besloot de Amerikaanse rechter dat Gucci gelijk kreeg.

CROSSING BORDERS
Welnu, met een verse 3,7 miljoen euro op zak (in plaats van de geëiste 173 miljoen euro) geeft Gucci de strijd nog lang niet op. Het Italiaanse modehuis liet weten aan WWD dat ze ‘vastbesloten is om de nodige maatregelen te nemen om de integriteit, exclusiviteit en het onderscheidend vermogen van het label te behouden’. En nu zijn – na een kleine overwinning in Amerika – ook China, Italië en Frankrijk aan de beurt.

We vermoedden al dat dit verhaal nog niet tot een einde was. Dit strijd die al sinds 2009 gaande is, wordt ongetwijfeld vervolgd.  

           
Hoe dit hele verhaal ooit is begonnen? Zo dus